Wie worden dit jaar de beste leraren van Rotterdam?

GENOMINEERDEN BASIS ONDERWIJS

 

Ali Peet - Het Spectrum Nesselande

"Heel soms kom je ze nog tegen. Leraren die hun werk met zoveel passie en liefde doen. Met zoveel kindjes in een klas krijgen ze het nog voor elkaar om ieder kind individuele aandacht te geven. En rekening te houden met zijn of haar gevoel. Onze dochter had geluk, want zij had dit jaar zo'n juf. Deze juf is er echt een uit duizenden. Zij doet haar werk al zo lang en met zoveel inzet en liefde voor haar vak. Wij zijn haar dankbaar voor het mooie jaar dat onze dochter bij haar heeft mogen hebben. Wij hebben onze dochter zien groeien in haar ontwikkeling en haar zelfvertrouwen groeide ook. Dit is te danken aan juf Peet. Zij hoort gewoon te winnen. Bedankt juf Peet! 

Deze lerares is in staat om elke kind als een individu te zien en te begeleiden, ongeacht de grootte van de klas. Daarnaast is ze prima in staat om af te wijken van het programma wanneer dit voor de groep het beste werkt.

Na 44 jaar staat zij nog steeds zeer gemotiveerd voor de klas van onze dochter. Wat zou ik haar graag meenemen tot en met groep 8!

Niet alleen mijn dochter is fan van juf Peet maar ik als ouder ook. Deze juf stelt duidelijke grenzen aan kinderen, echter binnen deze grenzen krijgen de kinderen voldoende ruimte om zich verder te ontplooien, hun zelfredzaamheid te vergroten en uiteindelijk hun grenzen te verleggen. Wat heb ik toch bewondering voor haar aanpak en de manier waarop ze iedere dag 30 kinderen met veel enthousiasme les geeft. Daarbij ligt de nadruk niet alleen op het presteren. Haar persoonlijke benadering, het centraal stellen van kinderen als individu, het benadrukken van hun kwaliteiten (i.p.v. hun tekortkomingen), haar creatieve leermethodes en specifieke aanpak zijn enkele zaken die mij bij zullen blijven.

Ook als ouder heb je het getroffen met juf Peet. Ze is een juf die je een geruststellende e-mail stuurt als zij ziet dat je als ouder langs het lokaal fietst en bezorgd in het lokaal koekeloert op zoek naar je kind in de hoop dat ze het naar haar zin heeft. 

Dit is een juf die aan het begin van het jaar naar aanleiding van mijn bezorgdheid mij een prachtige e-mail terugstuurt over hoe zij mij dochter ziet, wat haar typeert en waar de komende tijd focus op gaat liggen om haar verder te helpen. Het heeft mij verrast dat zij in een hele korte periode (een paar weken) mijn kind zo goed heeft leren kennen en de tijd heeft genomen om mij als ouder te berichten over haar bevindingen. Betreffende e-mail is zo vanuit haar hart en passie voor het vak geschreven en omschrijft mijn dochter zo goed dat ik verbijstert ben dat iemand uit het overheidssector zo betrokken, zo liefdevol, zo behulpzaam en initiatiefrijk is als zij. Als ouder werd ik daar emotioneel van en met mij vele anderen die deze e-mail gelezen hebben.

Dit zijn maar enkele zaken die ik benoem. Er zijn zoveel andere voorbeelden te noemen waaruit zichtbaar is dat deze juf vooruitstrevend, betrokken, initiatiefrijk en vakkundig is. Echter, tegelijk handelt zij vanuit passie en brengt je als ouder tot andere inzichten. 

Voor mijn dochter en mij blijft juf Peet nummer 1. In alle opzichten vinden wij haar de beste leraar van het jaar. 

 

Alice  Groeneveld - Emmaus College

Inspireert en motiveert leerlingen. Ontwikkelt zichzelf altijd! Ziet en houdt van de leerling

 

Amrita Merhai - Persad - OMBS Jan Prins

Amrita is onvermoeibaar in haar klas, kan uitstekend omgaan met de combinatie van "moeilijke" kinderen, "gewone kinderen" en kinderen die meer begaafd zijn. Zowel ouders als leerlingen zijn gelukkig als ze twee jaar bij Amrita hebben gezeten ( bovenbouw groep 7 en 8). Daarbij aangetekend dat het een klas van 31 kinderen is en er dus voor de instructie op 6 verschillende niveaus les gegeven moet worden. Verder is de Jan Prins een Montessorischool. En ook in die manier van lesgeven is Amrita zeer bekwaam.  Naast haar werk als leerkracht assisteert zij de directie, is bouwcoördinator en zit in de MR. Zij denkt altijd eerst voor studenten.

 

Anita el Bouchtoubi - Ibs Noen

"Ze werkt hard. 

Ze zorgt voor goede resultaten. 

Ze heeft hart voor het werk. 

Ze is zeer betrokken. 

Ze is flexibel en kan in elke groep ingezet worden. (Is ook gebeurd!)

Ze schrijft de beste groepsplannen en ze voert de plannen ook goed uit. 

Ze is een bemiddelaar tussen de ouders en de school. "

 

Anne Marijn Troost - Jacob marisschool

Anne Marijn ziet iedere leerling en geeft een leerling ook eigenwaarde  door hem trots te laten zijn op hetgeen hij kan. In een volle klas met 33 leerlingen is dat grote klasse. Een topjuf. Ze is goud waard!

 

Annemarie  Sloven - Daltonschool de Bergse Zonnebloem

Annemarie is een sprankelend persoon die met liefde, helderheid en veel persoonlijke aandacht voor alle kinderen en de eigenheid van elk kind een stevig en mooi evenwicht bereikt tussen spel, creativiteit, aandacht voor samenwerking en sociale vaardigheden en het halen van cognitieve leerdoelen.

 

Arwen Lie-hap-po - De Kleine Prins

Juf Arwen is een juf in hart en nieren. Ze haalt het beste uit het kind en ziet altijd het positieve. Ze is streng maar rechtvaardig. Ze haalt het beste uit mijn dochter. Wel in samenwerking met juf Gaby, ook een geweldige juf! En natuurlijk is ze superlief en aardig! Ze gaat echt tot het uiterste om mee te denken en tot een oplossing te komen als het moet. Kortom een superjuf! 

 

Bas Vendrig - Het Tangram

"Bas geeft les aan groep 1 en 2 op het Tangram in Nesselande. Hij is creatief, bedenkt leuke acties binnen het thema van de school. En hij informeert de ouders goed. Hij heeft een heel andere achtergrond en zich laten omscholen en is een natuurtalent! Bas is begaan met alle kinderen en geeft net dat beetje extra. Hij verdient deze erkenning. Namens ons en onze zoon bedankt!!!

Hij is enthousiast, creatief en zet zich in voor alle kinderen.

Hij organiseert onwijs leuke dingetjes en de kleuters zijn allemaal dol op hem! Zo hadden de kleuter het thema ""Alles groeit"" en heeft hij een speurtocht gemaakt door de Intratuin. Meerdere kleuterklassen van school hebben hieraan deelgenomen. Hij verdient het om leraar van het jaar Rotterdam te zijn!

Hij is creatief met projecten en weet de kinderen te  enthousiasmeren. En geeft natuurlijk goed les.

Meester Bas staat klaar voor ieder kind. Geen kind is lastig of moeilijk maar uniek. Het plezier dat hij in zijn werk heeft spat er vanaf en dat draagt hij over op ieder kind!

Bas is een lieve vrolijke meester met veel aandacht voor de kinderen! Hij verzint de leukste dingen met zijn kleuters!

Bas is een hele enthousiaste kleutermeester die de thema's rond spelend leren op zeer creatieve wijze neerzet. Het thema is een beleving op zich. Hierbij houdt hij de ontwikkeling van de kinderen goed in de gaten en stimuleert hen tot ontwikkeling.  

Hij is heel muzikaal met zijn eigen gitaar en kan heel leuk een project invullen met de spontane inbreng van kleuters en beschikbare materialen bij een thema.

Meester Bas is een geweldige onderwijzer. Dagelijks speelt meester Bas op zijn gitaar, zodat op muzikaal gebied de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Hij heeft de klas goed onder controle en de kinderen lopen stuk voor stuk met meester Bas weg. Wanneer een kind toe is aan uitdaging, ziet meester Bas dit gelijk en zorgt voor extra taken. Hij is een uitstekend voorbeeld en ouders laten graag hun kind bij hem achter voor goede educatie. 

Hij doet veel meer dan hij moet doen, regelt allerlei extra"

 

Bianca Los - Het Spectrum Nesselande

Deze lerares heeft moeilijke klas en gaat daar uitstekend mee om. Onze zoon zit in groep 5 en tot dit jaar vond hij school vreselijk. Juf Los had hem binnen een week door en heeft school weer leuk voor hem gemaakt. Als je een kind zo’n goed gevoel kan geven ben je op je plaats in het onderwijs en verdien je alle lof die je maar kan krijgen. Juf Los heeft van groep 5d een fijne en gezellige groep weten te maken. Er heerste aan het begin van het schooljaar (al 2 jaar lang eigenlijk) nogal wat onrust, zowel onder de kinderen als onder de ouders. Momenteel heeft ieder kind het naar de zin in de klas, ieder heeft zijn of haar draai gevonden. Dat geeft de kinderen, maar zeker ook de ouders een hoop rust en minder zorgen.Bianca is een juf met een ongekende passie voor haar vak.
Ze zet zich steeds en met evenveel overgave in voor álle kinderen in haar klas: de lieve en de ondeugende, de "makkelijke" en "moeilijke". De kinderen kunnen altijd rekenen op haar steun om zich verder te ontwikkelen op een niveau dat bij hen individueel past.
En alsof dat nog niet genoeg is, zorgt Bianca ervoor dat ze goed contact houdt met de ouders. Er is altijd tijd voor een praatje bij de inloop of net na schooltijd. Ze verzorgt regelmatig een update via de mail en laat concreet zien hoe het er in de klas aan toe gaat via Klasbord. Zo'n juf, dat wil toch iedereen?
Zeer doortastend, de klas is echt leuk geworden met haar. Met mijn dochter gaat het nu echt goed op school en ze heeft het erg naar haar zin. Dat vind ik nog het belangrijkste!

 

Caresse Kruijskamp - OBS de Zevensprong

Caresse is sinds 3 jaar leerkracht basisonderwijs. Heeft wat tegenslagen gehad gedurende haar opleiding op de PABO. Maar ze heeft zich hier heel goed doorheen gewerkt! Haar eerste jaar is ze fulltime kleuterleerkracht geweest, van groep 1/2. Nu heeft ze 2 jaar lang op 2 verschillende locaties gewerkt, waarbij ze 3 dagen als kleuterleerkracht werkte en 2 dagen voor een andere combigroep heeft gestaan. Tevens is ze ook nog even begonnen met het volgen van een master naast haar werk. Ze zet zich bijna 7 dagen per week in voor haar leerlingen, maar ook zeker voor haar collega’s. Ik zeg het niet vaak tegen haar, maar ben echt supertrots op haar, hoe ze haar werk en studie aanpakt. Hopelijk gaat ze een mooie carrière tegemoet op de OBS de Zevensprong.

 

Carlo Heimeriks - Van Rijckevorselschool

Hij geeft de kinderen verantwoordelijkheid na vermogen en gaat in op de behoefte van het kind als individu. Hij schakelt nieuw, passend materiaal in om het leerproces van het kind te stimuleren. Hij kan zich erg goed in het kind inleven. Geeft leuke lessen en neemt veel contact op met ouders over de ontwikkeling van het kind.

 

Caroline van Vliet - Het Spectrum Nesselande

Deze leerkracht werkt normaal twee dagen in groep 3. Dat doet zij al jaren met veel overtuiging en met hart en ziel. Ze geeft de kinderen een geweldige basis in groep 3!! Doordat haar duo-collega eerst zwanger was en daarna een andere baan kreeg, heeft zij eerst het verlof opgevangen en daarna speciaal voor de kinderen van haar groep het hele jaar drie dagen gewerkt. Daarmee heeft zij de groep een ontzettend fijne en veilige basis gegeven het hele jaar. Een nominatie is dus welverdiend!!

Chantal Kerpel - Tarcisiusschool

Weet op goede manier kinderen te stimuleren. Goede inschatting van individuele behoefte van kinderen in haar klas. 

 

Colette Van Hemmen - Van Rijckevorselschool

Persoonlijke aandacht en aanpak voor leerlingen. Gaat door tot de onderste steen boven is.

 

Danielle Denissenk - cbs de wieken

Deze juf heeft er alles aan gedaan om allebei mijn kinderen op hun gemak te stellen. Het zijn kinderen met twee verschillende karakters. Niet alleen mijn kinderen vinden haar de liefste juf van Nederland. Ik denk dat alle kinderen bij ons op school er zo over denken. 

 

Dewi Krispijn - Vreewijkschool

ik vind deze juf heel erg lief en aardig en vind het jammer dat ze nu met zwangerschapsverlof is en we haar bijna niet meer zien.

 

Edigna Been - De Globetrotter, locatie Katendrecht

Zij is zo in staat om het beste uit de leerlingen te halen en dan op een leuke, directe en lieve manier. Zij weet als geen ander hoe je iemand in zijn/haar kracht moet zetten. Hierdoor krijgen de leerlingen de ruimte om op te bloeien en zichzelf enorm te ontwikkelen. Dit is een gave die je als leraar of lerares moet hebben en zij heeft die. Zij is een hele doortastende, lieve, leuke, gezellige persoonlijkheid die precies weet waar het in het onderwijs om draait. Daarbij zijn het gedurende het jaar ook echt haar lieverds en schatten en dat straalt ze uit.

 

Elieske Krijsgmank - Da Costa School

Hele lieve juf, zowel tegenover de kinderen als ouders. Super meedenkend en luistert goed naar de kinderen. Ze weet hoe ze kinderen speels en leergierig kan maken. Daarmee is het zowel voor de kinderen als ouders een goed gevoel om je kind op school achter te laten.

 

Eline Twigt - Het Spectrum Nesselande

Juf Twigt heeft de capaciteit ieder kind zich optimaal op zijn gemak te laten voelen en geeft iedereen de aandacht die hij of zij nodig heeft. Dit geldt ook voor de ouders. Dit doet zijn met enorm veel positieve energie en vrolijkheid. 

Ellen Palte - OBS De Catamaran

Deze leerkracht is echt zo verbonden met haar leerlingen. Ze kijkt naar ieder kind als individu en kan met behulp van veel materialen hele uitdagende (kring)activiteiten uitvoeren.

 

Eric-Jan Vriend - Cornelis Haak School

Door de kinderen te boeien met zijn muziek, maakt hij de basisschooltijd voor de kinderen extra leuk. 

 

Esther Leeuwenstijn - OBS de Phoenix 

" Ze is gewoon geweldig, voelt elk kind super aan en heeft snel door hoe ze er mee moet omgaan. Daardoor is ze bij elk kind erg geliefd en leren de kinderen veel sneller en meer.

Juf Esther zet de kinderen op de eerste plaats, altijd met een glimlach op haar gezicht en een luisterend oor. Ze laat de kinderen merken dat ze ertoe doen, op een rustige manier. De kids voelen zich veilig bij haar, dat maakt haar een unieke lerares!!

Mijn zoon maakte kennis met juf Esther in de kleuterklas. Later ook in groep 4. Al vanaf zijn eerste schooldag is zij zijn grote favoriet. 

Esther is zorgzaam, geduldig, kundig op vele gebieden en lief. Met haar grote onderwijshart zet zij zich altijd volledig in om het beste uit leerlingen te halen en de school zo goed mogelijk te laten functioneren. 

Ik ken Esther uit mijn eigen schooltijd waar zij haar moeder (mijn juf) kwam vervangen. Het was daarom erg leuk om te ontdekken dat mijn zoon ook in haar klas terecht kwam. In de medezeggenschapsraad en diverse werkgroepen is Esther ook zeer betrokken en daadkrachtig. Ze is al die jaren een parel voor de school, die in tijden van vernieuwingen, toenemende werkdruk en problematieken niets uit de weg gaat en onder collega's ook zeer gewaardeerd wordt voor haar inzet. Wij gunnen het haar van harte om eens in het zonnetje te worden gezet! 

Het is een hele lieve juf die altijd klaar staat voor de kinderen maar ook voor haar collega"

 

Femke van Vliet - Rotterdamse school vereniging

Lief, geduldig en kan alle peuters aandachtig naar haar laten luisteren, waardoor ze veel leren.

 

Gerdien van der Schans - Het Spectrum Nesselande

Ze kijkt goed naar de leerlingen, analyseert, begeleidt en stimuleert hen uitstekend. Ze is heel aardig en lief maar ook streng als het nodig is.  

De tijd die zij besteedt aan het individu, de mate waarin zij communiceert naar ons als ouder, de helderheid waarin zij communiceert. Het veilige en geborgen gevoel dat ze naar de kinderen toe uitstraalt.

 

Hamide Eroglu - Openbare school de esch 

Ze is heel lief en zorgzaam voor de kinderen.  Maar toch streng en rechtvaardig. Mijn kind is dol op haar. De eerste naam die mijn dochtertje kon zeggen was de naam van Esmee.

 

Hanan Agaroud - Ib-n-sina

Vorige jaar zijn wij verhuisd naar Rotterdam-Zuid en ons kind moest naar nieuwe school . Wij waren bezorgd of hij geaccepteerd zou worden op zijn nieuwe school en in de klas. Gelukkig kwam hij bij juf Hanan terecht. Dankzij juf Hanan en haar geduld, liefdadigheid, vriendelijkheid, vakmanschap en hoe ze omgaat met kinderen is hij bij juf Hanan heel goed ontvangen. Wij als ouders zijn blij en dankbaar dat ons kind haar in de klas is gekomen.  Wij hopen dat  juf Hanan  leraar van het jaar wordt omdat zij haar werk met liefde uitvoert en met liefde met kinderen omgaan. Juf Hanan is geboren om moeder en juf te zijn. Echt een dikke 10.

 

Ilhame Belaarbi - Ib-n-sina

Ze kan streng zijn maar ook gewoon normaal. Ze is chill wanneer wij dat zijn ze beloont veel.

 

Imane Rahhab - PCB de Parel

Ze is echt een topper. Strijden doet ze met en voor je kind. Geen praatjes maar echte resultaten behaalt ze met je kind. Ze is echt een toppertje. 

 

Janette  Hietbrink - Rudolf Steiner School

"Hoe kun je iemand in woorden aanbevelen waar je hart vol van is? Hoe kun je verwoorden wat iemand betekent voor de kinderen?

Hierbij een poging:

Janette is de meest warme en kleurrijke juf die ik ken, zowel letterlijk als figuurlijk. Zij is in staat verder te kijken dan het leerproces, verbindt zich met de innerlijke mens en laat van daaruit ontwikkeling plaatsvinden. Het sociale, kunstzinnige en cognitieve krijgen de aandacht, waardoor kinderen groeien.

Juf Janette was ooit mijn juf, toe zij startte in het onderwijs zat ik in haar eerste klas. Zes jaar lang groeide ik onder haar vleugels en groeide zij als lerares. Tegelijk liefdevol en krachtig, oog voor detail en oog voor de grote lijnen.

Nu 30 jaar later, heeft zij mijn zoon in de klas, een klas die op sociaal-emotioneel gebied veel aandacht vroeg. Waar introverte en extraverte kinderen en kinderen met een bijzondere vraag aan de maatschappij gemixt zijn. De klas was instabiel, zocht een ankerpunt, kinderen voelden zich niet veilig en er werd gepest. Wij ouders voelden bij tijd en wijle machteloosheid. Er waren veel wisselingen van juffen en meesters. Toen de mogelijkheid zich aandiende dat juf Janette het laatste jaar voor de middelbare school deze klas zou kunnen overnemen, ben ik in de pen geklommen.

Ik heb haar vanuit mijn moederhart gevraagd deze klas nog een jaar mee te nemen en hen voor te bereiden op de middelbare school. Dat heeft ze gedaan, ik werd klassenmoeder en zo was de cirkel rond.

Het werd een fantastisch jaar! Mijn zoon en ook de andere kinderen zijn klaar om het grote mensen leven in te stappen. Zij heeft voor elkaar gekregen wat de jaren ervoor een grote klus bleek. Dankbaarheid voor dit vak, van groot belang voor de jonge mensen die ooit de wereld gaan dragen.

De sleutel tot succes? Liefdevolle empathie, zo zou ik het samenvatten: eerlijk, oprecht, en direct. Durven grenzen te stellen met oprechte aandacht en respect voor de persoon die je voor je hebt.

Dit is mijn poging om te omschrijven waarom deze juf, die al zo lang verbonden is aan het onderwijs en daarmee vele, vele kinderen tot jongvolwassen heeft begeleid.

 

Janniek van den  Berg - Fatimaschool

"Juf Janniek = Superjuf!

Juf Janniek zet kinderen in hun kracht.

27 individuen, 27 verschillende karakters, 27 verschillende behoeftes. Ze weet door haar positieve, opgewekte houding te motiveren en te enthousiasmeren. Ze maakt van een saaie rekenles nog een feestje! Niet voor niets heeft Janniek halverwege het jaar een complimentenboek gekregen van de klas "

 

Jelmer  van de  Plas - CBS de Regenboogschool Overschie

Waar moeten we beginnen? Meester Jelmer is een gezellige, rechtvaardige, sportieve leerkracht. Hij zoekt altijd naar de oplossing voor de leerlingen, zodat de kinderen leren, lezen, rekenen, sporten enz. leuk (gaan) vinden. Hij past voor ieder kind maatwerk toe, of een kind nu makkelijk of moeilijk leert.


Altijd in voor een geintje, een spelletje, een leuk dagje weg!
Naar de kinderboerderij, naar Dordrecht "Meer muziek in de klas", of het loopje naar de schooltuinen. Daar maakt hij een feestje van. Of in de pauzes lekker een potje voetballen met de jongens of touwtje springen met de meiden. Daarnaast kan hij goed luisteren naar de ouders en weet hen te overtuigen wat hij denkt dat het beste in is voor hun kind in de klas. Hij is een echte teamspeler voor het lerarenteam van de Regenboog, hij weet alle leerkrachten enthousiast te maken voor de activiteiten op school. Ik hoop dat jullie genoeg weten over meester Jelmer. Hij verdient een nominatie!
Jeetje, te veel om op te noemen. Hij is sportief, grappig, lief en geduldig. Hij is gewoon geweldig.
Hij is grappig, doet altijd een beetje gek. Daarom is hij onze favoriete meester, yes! We hebben weer les, we willen weten wat ie ons wil leren, hoe dan ook wordt geestig, yeah. Hij maakt voor iedereen tijd, arm of rijk, voor hem is iedereen gelijk. Als wij hem nodig hebben, dan staat ie daar meteen en daarom is ie onze nummer een. Hij is de favoriete meester van mijn school, hij is ons idool. 


Jelmer is klein van formaat en nog erg jong maar dat maakt hem zeker niet klein! Zijn persoonlijkheid komt er met kop en schouder bovenuit waardoor hij er staat. Hij staat er voor de leerlingen, voor de ouders en ook voor de school! Jelmer is een rustige meester die veel uitlegt aan zijn klas (groep 6). Hij is in voor een grapje maar is serieus wanneer er gewerkt moet worden. Hij doet veel leuke dingen met de kinderen zoals uitjes, wedstrijden en kan samen met de kinderen gek doen. Ook naar de ouders is hij eerlijk, spontaan en geeft ruimte om mee te denken. Dus gewoon een bijzonder leuke leraar en daarom voor ons meester van het jaar. 
Deze supergezellige, muzikale, goed en hard werkende leraar met zijn hart op de goede plaats voor de ouders en de kindjes verdiend deze titel DIK! Het is echt een toppertje.
Mijn dochter heeft een ontzettend zwaar jaar ivm ziekenhuisbezoeken en een zwaar verleden dat nu eindelijk een beetje verwerkt kan worden. En meester Jelmer helpt haar door dit jaar heen!
Zo’n vrolijke, muziek makende meester had ze elk jaar moeten hebben. Dan was haar basisschooltijd heeeeel anders geweest. Ik hoop door dit positieve jaar dat ze haar laatste 2 jaar ook nog goed doorkomt. Want ze wil eigenlijk blijven zitten bij meester Jelmer. 


Dus op en top de meester van 2018! Als er iets was dan konden we dat bespreken. Als mijn dochter iets nog niet alleen durft, zoekt hij naar een oplossing. Het vele ziek thuis zijn en alle afspraken erbij maakte dit jaar niet makkelijk. Maar het is toch al bijna (we zijn nog niet klaar) een geslaagd jaar!
Jelmer zet zich meer dan 100% in voor alle leerlingen. Doet naast de lessen leuke activiteiten met de leerlingen. Je kunt echt merken dat les geven en omgaan met de kinderen zijn passie is
Deze leraar is een topper in de omgang met kinderen en ouders.
Mijn dochter heeft een superjaar gehad bij meester Jelmer! 

Jiska Kroef - Tuinstad schiebroek

Ze heeft met recht hart voor haar leerlingen, voelt zich zeer verantwoordelijk. Ze is streng doch rechtvaardig en heeft een grote dosis humor. De kinderen zijn daardoor dol op haar.

Johan de Jong - Het Spectrum Nesselande

Hij is rustig en begaan met de leerlingen. Hij gelooft in ze en geeft ze zelfvertrouwen. 

Johan De Wolf - Het Spectrum Nesselande

De kinderen zijn heel enthousiast over hem en de resultaten zijn uitstekend te noemen. Veel kinderen zijn in groep 8 op een hoger advies uitgekomen dan in groep 7 voorzien.


Zijn informatievoorziening aan ouders is ook heel fijn. We worden proactief goed geïnformeerd over onze kinderen. En hij loopt ook niet weg voor een strenge boodschap aan kinderen of ouders.
Het is bewonderenswaardig hoe hij met zijn rustig voorkomen voortdurend de kinderen geconcentreerd kan houden en ruimte geeft om energie kwijt te raken als dat nodig is. Echt een fantastische docent.


Meester de Wolf weet echt het beste in een kind naar boven te halen. Hij is oprecht geïnteresseerd in zijn leerlingen, geeft ze de mogelijkheid om te ontwikkelen en waar nodig stuurt hij ze bij. Uiteraard heeft hij ook zijn grenzen, overschrijd je deze, dan krijgen zijn leerlingen op gepaste wijze "straf". Vanuit de leerlingen horen we vooral dat hij heel veel grapjes maakt. Zo is hij een enorme Sparta-fan en als zijn club dan verloren heeft, wil hij uiteraard de volgende dag hier niets over horen. Terwijl de voetbalfans in zijn klas dit uiteraard de perfecte aanleiding vinden om de uitslagen van het afgelopen weekend door te nemen.
Hij weet op een goede manier en met humor het beste uit de kinderen te halen. 

 

Jordy  Remlicht - De plevier

Hij is heel erg aardig en hij heeft een leuke bril.

 

Karin Desloover - CBS Beatrix

Deze collega heeft het afgelopen jaar een groep 8 van 36 leerlingen gedraaid en hen een geweldig afscheid gegeven. Er waren zware dagen bij met 36 leerlingen, weinig ruimte in de klas, kleine en grote ruzies omdat de leerlingen te dicht op elkaar zaten. En de geur met 36 kinderen was niet fris te noemen.  Zij heeft tegen alle verwachtingen in (veel zwakker leerlingen) de eindnorm (met de IEP) gehaald! Ik mocht haar af en toe ondersteunen; dan nam ik de leerlingen met een eigen leerlijn mee om hen les te geven. Karin heeft ervoor gezorgd dat een aantal van de overige leerlingen hogere niveaus gehaald hebben. Dit komt door haar pedagogisch lesgeven, consequent zijn en blijven en vooral veel lol maken met de kinderen. Ik ben trots op haar dat ze het maar mooi met 36 leerlingen heeft gered!

 

Kelly van As - Basisschool Park 16hoven

Kelly staat nu voor het tweede jaar voor de klas en zorgt dat kinderen echt een stap verder komen. Ze besteedt niet alleen aandacht aan het leren, maar ook aan de brede ontwikkeling van het kind. Ze is zeer betrokken bij het wel en wee en staat in nauw contact met ouders. Naast het leren is ook plezier maken een belangrijk ingrediënt.

 

Kim Huijbrecht - Jenaplan Vlaardingen

Juf Kim is een hele fijne juf. De kinderen zijn allemaal gek op haar. Als ze er even niet is dan wordt er al gevraagd wanneer ze weer terug is. Wat juf Kim zo bijzonder maakt is dat ze al snel weet hoe een kind in elkaar zit. Daardoor weet zij precies hoe ze met een kind om moet gaan. Daarbij is ze erg creatief. Ze heeft leuke thema’s in de klas en als het even kan zit daar ook een klassenuitje bij. Zo kunnen de kinderen ook zien hoe iets is. Er worden veel leuke creaties gemaakt in de klas en dat ziet er altijd gezellig uit.

 

Kirsten Lissenberg - SBO de Boei

Kirsten is een voorbeeld voor vele juffen! Kirsten is een unieke juf met een geweldige lach. Daarbij kan je altijd op haar vertrouwen en bouwen. Inmiddels ben ik zelf al bijna 8 jaar van school af en nog steeds contact met deze geweldige vrouw! Ze is zo liefdevol! Ze heeft werkelijk een hart van goud!

 

Kristel Roth - van Dalsum - Bavokring

Al jaren is Kristel degene binnen de Bavokring die klassen uit de brand helpt. Ze is degene die haar werkzaamheden, bijvoorbeeld als didactisch coach of bovenschoolse opleider aan de kant schuift, om er te zijn voor haar collega's en de kinderen van de Bavokring. Een betere collega en een betere juf dan Kristel kun je je niet wensen. 

 

Leanne Van  Eeren - Elisabethschool

Ze is een topper. Streng, maar ze haalt het beste naar boven

 

Lydia Alderlieste - dr. J. Woltjerschool

Lydia staat altijd klaar om de helpende hand te bieden aan haar collega's. De ouders van de leerlingen lopen met haar weg en de leerlingen zelf zijn verliefd op haar! Verder is Lydia als een van de eersten op school aanwezig en een van de laatsten die weg gaat. Zij is een goede leerkracht die geen problemen maar uitdagingen ziet, ze heeft een goede instelling en hart voor de school, de ouders en de kinderen!

 

Mandy de Groot - De van Brienenoordschool

Mandy is een geduldige leraar die heel goed aansluit bij de kinderen. Ze maakt leren leuk. Buiten leren, bewegend leren en op zijn tijd ontspanning. Ze is ook heel communicatief naar de ouders. We krijgen vaak foto's of een leuk filmpje door haar opgestuurd.

 

Marielle Boevee - Openbare school de Esch 

Ze is heel lief en zorgzaam voor de kinderen.  Maar toch streng en rechtvaardig. Mijn kind is dol op haar. Mijn dochter gaat met plezier naar school als juf Mariëlle er is. Mijn dochter verveelde zich op school, ze wil leren rekenen en schrijven. Heb samen met Mariëlle een gesprek gehad, en met resultaat. Mijn dochter vindt het jammer dat het bijna vakantie is!

 

Marielle Bosgieter - Van Rijckevorselschool

Omdat ik mezelf kan zijn en ze heel lief voor ons is. 

 

Marion van Kapel- Van de Voort - RK de Regenboog

Onze dochter heeft een ontwikkelingsvoorsprong. Zij is mede dankzij de inzet van juf Marion een half jaar te vroeg begonnen op school. Zij heeft het muurtje dat onze dochter opgebouwd had helemaal weggebroken. Onze dochter heeft eindelijk iemand die haar begrijpt en die haar helpt om zichzelf te zijn! Zelfs in haar vrije uren is zij bereikbaar als wij er zelf eventjes niet uit komen. Zij heeft naast onderwijs ook haar eigen IQoké, voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben. Daarbij komt ook nog dat zij les geeft in een van de ‘mindere’ wijken in Rotterdam; Beverwaard! Deze mevrouw gaat echt door het vuur voor deze ‘andere’ kinderen... 

 

Marjolein Tieman-Copier - De pionier

In de kleuterklas brengt ze op een hele leuke manier, spelenderwijs, de kinderen heel wat bij. Ze laat de kinderen nu al wennen aan optreden voor elkaar of iets voordragen. Zo wordt het voor de kinderen straks heel gewoon om op oudere leeftijd te presenteren. Iets wat in het bedrijfsleven heel belangrijk is. Organiseert leuke extra's over thema’s. Een dierentuin in de klas maken (verschillende knutsel- en bouwwerken) en als afsluiting de ouders een bezoekje laten brengen, waarbij de kinderen de ouders een rondleiding geven. Ze brengt het allemaal heel leuk en enthousiast.

 

Marlous Gijsbers - Het Spectrum Nesselande

Zorg voor elke leerling! Kent hen door en door. Ze is gewoon een topper. Het is een leuke, spontane juf en haalt het beste uit de kinderen naar boven. Staat voor de leerling klaar. Ze houdt wel van een grapje maar serieus is serieus.

 

Michelle Baas - Cornelis Haak School

De vrouwelijke 'Mees Kees', die met veel humor les geeft, streng maar rechtvaardig kan zijn en kinderen gewoon snapt. Weet kinderen te motiveren en heeft ze in no-time bijgespijkerd indien nodig. Jammer dat ze niet te klonen is. Ons kind: ze is lief en we mogen tekenen na een opdracht. Ouders: Ons kind heeft diabetes en de juf doet erg haar best en weegt afwijkende voeding af zodat het met de suiker goed blijft gaan. Het is nooit te veel voor haar. Heel fijn om zo Luca op school te kunnen hebben; in goede handen.  Het hele team is goed hoor maar deze juf is de topper van dit jaar.

 

Mildred Kiman - CBS Beatrix

Na een tijd vol spanning, onzekerheid en onrust, kwam Mildred (juf Kiman, zoals de leerlingen haar noemen) als nieuwe leerkracht van 4a. Met huivering, reserves en argwaan keken wij als ouders hoe dit zou aflopen. Immers, kon zij deze klas, waarin veel onrust, zorgen en spanningen waren, wel aan? En hoe zouden de kinderen reageren op deze verandering? Want ja, kinderen zijn flexibel, maar zei ik tegen de directie, ook flexibiliteit heft grenzen. Mijn dochter is gek op haar en heeft mede dankzij haar, na een jaar vol pesterijen en een zeer negatief zelfbeeld, weer vertrouwen gekregen in zichzelf en anderen. Kortom Mildred verdient als geen ander de titel leraar van het jaar! Omdat juf Mildred Kiman in het midden van het schooljaar kwam, en de kinderen achterliepen omdat het een verschrikkelijke moeilijke klas is. De juf heeft nu alles weer op orde en er worden bijna geen kinderen meer gepest. Juf Kiman verdient het om in het zonnetje te worden gezet.

 

Mohamed Benziane - De Regenboog (basisschool) en hogeschool Thomas Moore

Mohamed Benziane is een geboren meester die met veel passie zijn werk doet. Dat merken zijn leerlingen, zowel op de basisschool als op het HBO. Op een van de scholen waar hij werkte, waren de kleuters zo dol op hem dat hij elke maandag bestormd werd met: 'Meester, vandaag is het knuffel-meester-dag'. Op de hogeschool kreeg hij na het einde van semester een bedankje en blijk van waardering van zijn studenten (postdoctorale opleiding gymnastiek aantekening). En in zijn vorige baan bij de HALO haalde hij van alle docenten in de gedragswetenschappensectie, de hoogste cijfers bij de evaluatie door studenten. De feedback die hij o.a. kreeg is dat hij studenten niet alleen kennis overbracht, maar hen ook echt wist te inspireren. Mohamed is geen doorsnee-docent, hij is bijzonder. Mohamed neemt zijn werk erg serieus, hij is dan ook streng maar rechtvaardig. Ook vindt hij het belangrijk om up-to-date te blijven, zijn kennis altijd te upgraden en zich te blijven ontwikkelen op persoonlijk vlak. Hij is  innovatief en ambitieus en dat valt op, ook bij zijn collega's. Hij heeft meermalen een artikel geschreven voor het vakblad KVLO en workshops gegeven aan collega's over uiteenlopende onderwerpen waarin hij zich verdiept en gespecialiseerd heeft. Zijn passie voor beweging gaat zo ver dat hij, naast zijn twee banen (basisschool en hogeschool), ook nog eens op zondag peutergym geeft en zo zijn eigen bedrijfje heeft opgericht.  Daarnaast geeft hij ook clinics en workshops aan gymleraren en heeft hij samengewerkt met de gemeente Rotterdam om een grootschalig scholenspel te ontwikkelen.  Er is vast nog veel meer wat Mohamed bijzonder maakt, waar ik nu even niet opkom. Ga het gesprek met hem aan en hij zal je vast intrigeren!

 

Monica Dusseldorp - Rotterdamse schoolvereniging

Mevrouw Monica is een verschrikkelijk lief mens, juf van groep 2. De liefde die zij uitstraalt is enorm. Haar energieniveau is niet naar beneden te slaan en ze staat op elk moment klaar voor de kinderen. Zij verdient deze erkenning dubbel en dwars. 

 

Monique Verbree - Heijbergschool

Heel consequent en creatief. Monique weet uitstekende kindjes te motiveren en hen langzaamaan naar zelfstandigheid te begeleiden. Ze geeft les aan de allerkleinsten van het basisonderwijs (groep 1/2). Mijn beide kinderen zaten bij haar in de klas en konden al lezen voordat zij in groep 3 zaten. Ze is heel duidelijk en werkt heel hard. Ze is er elke morgen om 7.00 uur en gaat als laatste weg. Ze maakt zelf haar klas nog extra schoon. Ze is heel creatief en de kinderen komen met de mooiste werkjes thuis. De juf vierde onlangs haar 25ste jubileum in het vak. Ze werd verrast door de kinderen van haar groep met een filmpje dat eigenlijk alles zegt. Voor mij is Monique een beetje streng, een beetje warmte en een beetje mama. Heerlijk mens aan wie ik mijn kids graag toevertrouw! 

 

Nassira  Abderrahim - Ibn- I Sina

Deze juf zet zich voor de volle honderd procent in. Zij is niet alleen een juf, maar ook moeder, dokter, vriendin en zus voor de kinderen. Ze heeft enorm veel gezag en de kinderen zien haar als een voorbeeld. Deze juf is zo betrokken dat zij alle ontwikkelingen van het kind in de gaten houdt. Zij raakt er zelfs ontroerd van als leerlingen grote stappen hebben gemaakt. Zij toont empathie, interesse en motiveert om alles uit het kind te halen. Zij ziet wanneer een leerling even niet lekker in zijn vel zit en maakt tijd om hier een oplossing voor te vinden. 

 

Nico Van Wijk - Cornelis Haak School

Volgens mijn dochter van negen jaar is meester Nico leuk, grappig, heel aardig en soms een beetje streng. Hij is de leukste meester van de hele wereld. Onze dochter is wat faalangstig en zag soms tegen school op. Sinds ze in de klas van meester Nico zit, gaat ze elke dag graag naar school en is ze minder faalangstig. Meester Nico is een oude rot in het vak en heeft een rustige, kalme uitstraling. Hij praat rustig soms zelfs zacht, geeft complimenten en is geruststellend. Alle kinderen zijn dol op hem, niet alleen onze dochter. Daarom vinden wij dat meester Nico de beste meester is. 

 

Noëlle Engels - Elisabethschool

Aandacht voor elk kind persoonlijk, ook al zijn er nog zoveel met speciale aanpak. Ze begrijpt ieder kind goed en weet daar het lesaanbod goed omheen vorm te geven.  Ze geeft haar kinderen allemaal een veilig gevoel.

 

Patrick de Kovel - Open Venster

De meester neemt de (extra) tijd voor de kinderen. Ons kind heeft veel extra aandacht nodig ivm concentratieproblematiek. De meester heeft ondanks een klas van 29 kinderen er altijd voor gezorgd dat ons kind extra aandacht heeft gekregen. Zelf zoveel dat ik mij wel eens afvroeg waar de meester de tijd en vooral ook energie vandaan haalde. Ondanks alle leerproblemen heeft de meester er altijd voor gezorgd dat ons kind met veel plezier naar school gaat. Dit was voor de meester het belangrijkst. Er is altijd ruimte voor gesprekken over hoe het gaat op school. Niet alleen ons kind maar ook wij als ouders zijn heel goed behandeld door de meester. Dit is nu echt een meester die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. 

 

Paula Kerkhof - Het Spectrum Nesselande

Ze heeft handletteren als hobby en dat leert ze dan ook aan ons. Ze heeft een speciale manier om groepjes te maken en ook een manier om duo's te maken. De eerste manier is met stokjes en op die stokjes staan alle namen van de klas en dan trekt ze bijvoorbeeld 4 stokjes en dat is dan een groepje en zo gaat ze verder. De andere manier is met pokerfiches die ze uitdeelt en dan werkt je met degene die hetzelfde nummer heeft als jij.

 

Paulien Verel - O.b.s. De Meridiaan

Ik vind juf Paulien bijzonder omdat ze jaar in, jaar uit, voor alle leerlingen klaarstaat. Ze heeft oog voor het kind en het kind staat bij haar centraal. Ze is ontzettend flexibel in de omgang met leerlingen die een diagnose hebben. Die probeert ze op de best mogelijke manier te ondersteunen.  Ik kan me voorstellen dat het niet altijd even makkelijk is om te schakelen tussen een divers aanbod aan leerlingen met allen een eigen rugzakje en karakter (en de ouders die daarbij horen). Toch loopt ze jaar in, jaar uit, met een glimlach door de school. Gezien de manier waarop zij zich inzet voor onze kinderen, vind ik dat zij mijn stem verdient. Want ze krijgt mijns inziens te weinig erkenning voor de liefde die ze in het vak steekt.
Zij is geweldig, altijd in de weer voor ieder kind in haar eigen klas of een andere klas. Meelevend en lief. Gewoon de beste en zij verdient het. Beide kinderen bij haar in de klas gehad. Ze is toppie.
Ze is de pilaar van onze school.
Paulien heeft echt hart voor haar werk en leerlingen. 
Juf Paulien is zo lief, behulpzaam en aardig tegen alles en iedereen. Zij lost veel dingen op en zij doet veel dingen voor de school. En het mooiste van alles is: ik gun het haar van harte. Niet alleen omdat ze lerares is, maar ook nog eens mijn moeder. Ik hoop echt dat mijn moeder wint.
Ze is een hele lieve juf. Ze doet vaak leuke dingen met ons.  Ze is gewoon geweldig.
Ik heb stage bij haar gelopen en ze is heel behulpzaam en altijd bereid om te helpen. Ze heeft mij heel goed begeleid.

Rachida Ilahi - Al-Ghazali school 

Afgelopen 2 jaar heeft ze dezelfde groep. Ze heeft het zo voor elkaar gekregen dat de kinderen met plezier naar school gaan, dat de kinderen alle vakken leuk vinden en hun best doen om goeie cijfers te halen, dat het gedrag van de leerlingen zo vooruit is gegaan en er nu rust is in de klas. Wat kun je nog meer kunnen verwachten van een leerkracht? Ze heeft alles bereikt wat bereikt moest worden. Ze is een fantastische JUF. Ze heeft een groep met veel gedragsproblemen en kinderen met verschillende diagnoses. Desondanks wist zij de groepsklimaat in de groep goed te houden. Resultaten te boeken en ze werkt dag in dag uit hard voor de groep. De leerlingen houden van haar en de kinderen voelen zich veilig door haar.

 

Raymond Krooswijkk - Theresiaschool

Mijn meester is niet zo streng en een vriend voor alle kinderen. Hij maakt veel grapjes en gebruikt andere dingen, zodat we de lessen goed kunnen onthouden. Alle kinderen kunnen altijd met alles bij hem terecht. De meester is net gescheiden en had het daarmee een beetje moeilijk dus hij kan wel een goed duwtje in zijn rug gebruiken. We moeten altijd hard lachen als de meester straattaal probeert mee te praten want dit gaat vaak mis en de meester zegt het vaak verkeerd. Ook zingt de meester steeds de verkeerde tekst op onze liedjes wat supergrappig is. Onze meester heeft zelfs bij warm weer altijd lange mouwen aan, omdat hij zich schaamt voor zijn tatoes. Het is voor de hele klas een groot raadsel wat er toch onder die mouwen zit.

 

Rianna Van der Burgh - Van Brieneneoordschool

Deze juf is bijzonder omdat ze een luisterend oor is in de klas en om haar leerlingen geeft. Juf Rianna houdt ook van een grapje en ze bakt super lekkere taarten die de klas geregeld  mag proeven. Juf Rianna kan ook lekker gek doen in de klas en ze is de liefste juf. Zij is zeer geliefd bij haar leerlingen, is een grappige lerares, staat open voor haar leerlingen. Kortom: een zeer goede lerares

 

Rick Van Leeuwen - Globetrotter Katendrecht

Meester Rick is een supermeester. Geeft de kids de ruimte zichzelf te ontplooien en te zijn. Hij is ook nog eens hip en stoer en doet supertoffe dingen met de kids, zoals een les in 'uit staan' en met de watertaxi naar een klimcentrum. 

 

Roland Van Straten - Obs de mare

Ik vind deze meester een topper! Alle twee mijn zonen hebben bij hem in de klas gezeten en hebben allebei hele goede begeleiding gehad.

 

Rosemarijn Van Houdt - Prins Willem Alexander school IJsselmonde

Deze juf is een juf die alle tijd voor de kinderen neemt. Haar uitleg is goed maar ook haar liefde voor de kinderen is duidelijk voelbaar. Ondanks dat ze wegens omstandigheden hard heeft moeten knokken, heeft ze voor mijn gevoel nooit de school en kinderen opgegeven en daardoor mogen wij weer genieten van haar aanwezigheid en werk!! Zij is voor mij de definitie waar het woord juf voor staat!!! 

 

Sandra Euser - De Kleine Prins

Enorme betrokkenheid bij de kinderen. Kan zich uitstekend inleven in problematiek. Oplossend vermogen. Zeer geliefd bij zowel ouders als kinderen. Oog voor ieder kind. Creatief, geduldig. Oplossingsgericht. Ze is een veilig thuis voor haar leerlingen. Geborgenheid en veiligheid en daar floreren haar kinderen op. Een geweldige vakleerkracht. Een gouden hart. Een prachtig mens! 

 

Sandra Kramer - Globetrotter Katendrecht

"Sandra weet precies hoe ieder kind in elkaar zit. Ze maakt samen met hen plannen en regels. Ze heeft veel creativiteit en de kinderen bloeien in haar kleuterklas de Olifanten. 

Ze staat altijd voor iedereen klaar: de ouders, leerlingen. We mogen haar dag en nacht appen met vragen en zelfs soms op haar vakanties denkt ze aan "

 

Sarina Hoogendam k - Eduard van Beinumschool

Ze heeft veel aandacht voor de kinderen individueel en haalt het maximale uit het kind. Deze lerares geeft al haar leerlingen de nodige individuele aandacht. Heeft daardoor oog voor de diversiteit aan begeleidingsstijlen en kan zich daar makkelijk in bewegen, zonder af te doen aan de doelstellingen. Leerlingen kunnen heerlijk zichzelf zijn in haar klas. Daarnaast is zij ook erg open en toegankelijk naar ouders toe. Bijzonder prettig. Een geweldige juf, vooral in deze tijd. 

 

Saskia van den  Bossche - Obs de Boog

Juf Saskia is een groot onderdeel van obs de Boog. Saskia is absoluut niet te missen. Ze heeft een ontzettend groot hart en staat voor iedereen klaar: voor ouders, collega

 

Sebastian van Etten - het Middelpunt Hoogvliet

Hij is de enige meester in de hele school! Hij gaf onze dochter les. De hele klas is dol op hem omdat hij rustig is en met begrip uitleg geeft als de kinderen iets niet begrijpen. 

 

Semihanur Ozan - Ib-n-sina

Ze verandert de lessen door er spelletjes bij te doen.

 

Shannon Kop - Jacob marisschool

Shannon is jong, maar zeer ervaren en professioneel! Ze zorgt voor een fijne dynamiek in de klas en ziet alle leerlingen. Met haar enthousiasme zorgt zij ervoor dat alle kinderen gezien worden door de klas. Ze heeft veel zelfinitiatief en neemt voor haar verjaardag alle kinderen mee naar de bioscoop.

 

Sila Barlow lalmohamed - Ib-n-sina

Zij zet zich vol motivatie, liefde, betrokkenheid en interesse in. Ze staat altijd voor de leerlingen klaar, maar ook voor de ouders. Zij heeft veel ervaring opgedaan en dit is in de praktijk goed te zien. Ze heeft discipline, gezag, respect en feeling voor de leerlingen. Ze kan alles uit het kind halen, waardoor het kind zelfverzekerd wordt en gemotiveerd is om meer te leren. Ze straalt in de klas en dit is bij de leerlingen terug te zien.

 

Suzan Sultan  Yurdakul - Obs de Wilgenstam

"Juf Sultan is onze favoriete leraar omdat ze zichtbaar met liefde en humor onze kinderen begeleidt in hun ontwikkeling. Juf Sultan geeft les aan groep 4 op obs de Wilgenstam. Onze groep 4 in een mooie mix van diverse kinderen; een aantal baasjes, een aantal stille, een aantal die andere uitdagingen nodig hebben, een aantal die extra herhaling nodig hebben, verschillende ouders, verschillende culturele achtergronden, verschillende leerstijlen en verschillende behoeftes. Een echte diverse Rotterdamse klas.

Juf Sultan weet de kinderen te begeleiden op hun niveau en ze heeft er zichtbaar plezier in de kinderen te laten groeien in hun ontwikkeling. Bij de rapportgesprekken en ook gewoon tussendoor vertelt ze ouders kleine en grote successen die de kinderen hebben behaald. Juist doordat ze deze positieve insteek kiest, voel je als ouder dat ze jouw kind echt ziet en er alles aan doet om met de ouder te puzzelen wat het kind nodig heeft om te ontwikkelen.

Op het schoolplein 'roddelen' de ouders over de juf, waarbij regelmatig de verbazing wordt uitgesproken hoe onze jonge juf (deze week 28 geworden) dit kan. Een aantal ouders uit de klas heeft kinderen die al ouder zijn en kunnen aardig meepraten over wat voor juffen en meesters er zijn. De leraren van de Wilgenstam komen er in alle roddels op het schoolplein goed uit, maar over onze juf Sultan is echt iedereen zeer enthousiast. Ook de ouders die haar eerder hebben gehad.

Hieronder een aantal uitspraken van ouders:

""Ze leert de kinderen verschillende strategie"

 

Valerie Hoek - Jacob marisschool

Juf Valerie (leerkracht groep 7-8) is een juf die haar leerlingen doorgrondt, hen laat groeien. De leerlingen hebben respect voor haar; gaan voor haar door het vuur en dat is wederzijds. Ze houdt rekening met de levensfase waarin de leerlingen zitten en geeft heel duidelijk haar grenzen aan. Ze is echt een topjuf!

 

Willeke Storm - Het Spectrum Nesselande

Deze juf doet zoveel meer dan er van haar wordt verwacht. Onze dochter van 4 is doof met 2 cochleair implantaten en zit in groep 1. Juf Storm heeft een gebarencursus gedaan en ondersteunt haar met gebaren, zingt liedjes met gebaren erbij. Ze doet het zo natuurlijk en is geweldig voor alle kinderen in de klas. Je ziet dat ze haar beroep met passie uitoefent en het beste wilt voor haar leerlingen!

 

Yaida  Eekhof - Penta Hoogvliet

Ze heeft er veel lol in en leert ons heel veel over de Engelse taal en het land zelf.

De Verkiezing Leraar van het Jaar Rotterdam 2018 is powered by Vote Company, de specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details