Wie worden dit jaar de beste leraren van Rotterdam?

Wall of fame 2014

Wall of fame 2014

Rick van Leeuwen van basisschool Christofoor, Mark van Osch van middelbare school Hugo de Groot en Frank Waszing van het Scheepvaart en Transport College (STC) mogen zich Leraar van het jaar 2014 noemen.

Tussen 29 september en 4 oktober 2014 hebben ruim 7.000 Rotterdammers hun stem uitgebracht op de 170 genomineerde leraren. De leraren met de meeste stemmen zijn op 6 oktober bekend gemaakt door wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) tijdens de internationale Dag van de Leraar. "Met de verkiezing Leraar van het jaar laten we zien trots te zijn op onze leraren," zegt wethouder Hugo de Jonge. "Zij zijn het die elke dag opnieuw leerlingen motiveren en inspireren. Juist in een stad als Rotterdam hebben we de beste leraren voor de klas nodig omdat veel kinderen van huis uit hier net wat minder meekrijgen dan in de rest van het land."

Nominaties
Hoewel de nominaties verschillend van aard zijn, is er een duidelijke overeenkomst; de winnende leraren weten hun klas te inspireren. Zo wordt over Rick van Leeuwen gezegd: ‘Hij kan goed uitleggen en geeft ons allen focus en concentratie. Iedereen krijgt de beurt. En zelfs het nieuwe meisje vindt hem een topmeester.’ De winnaar in het voortgezet onderwijs wordt omschreven als ‘Meneer van Osch is iemand bij wie veel kinderen hun ei kwijt kunnen. Zijn lessen zijn heel leerzaam maar zeker niet saai, want hij geeft op een leuke en grappige manier les. Hij moet een voorbeeld zijn voor alle docenten.’ Over de winnende MBO-leraar Frank Waszing: ‘Vriendelijk, aardig, rechtvaardig, kan heel goed les geven. Hij inspireert en alom wordt gezegd dat het altijd fijn is om les van hem te krijgen.’
 
De winnende leraren zijn een jaar lang ambassadeur voor goed onderwijs in Rotterdam. Op allerlei manieren krijgen ze de ruimte om aan te geven wat goed onderwijs nodig heeft.

Nomineren en stemmen
Tot en met 24 september 2014 kon iedere Rotterdammer op deze website leraren nomineren. Vervolgens kon op de genomineerde leraren worden gestemd. Dat is ruim 7000 keer gedaan.

De Verkiezing Leraar van het Jaar Rotterdam 2018 is powered by Vote Company, de specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details